Werkwijze

Schade melden

Als u schade heeft welke niet meer rijdbaar is zorgen wij voor vervangend vervoer en gaan direct met uw verzekering aan de slag om u zo snel mogelijk te helpen

Heeft u een rijdbare schade dan regelen wij direct de schade met uw verzekering en wordt uw herstel uitgevoerd op afspraak zodra eventuele onderdelen binnen zijn. Zo houden wij de tijd dat u uw eigen auto moet missen zo kort mogelijk.

Ontvangst

Uiteraard werken wij volgens de landelijke corona richtlijnen, wij vragen u om 1,5 m afstand te houden en niet te komen als u gezondheidsklachten heeft.

Nadat u de sleutels bij de receptie heeft afgegeven en de werkorder is gemaakt, wordt de auto voorzien van stoelhoes en vloermat. Dit ter bescherming van het interieur. Hierna wordt de auto gewassen. Op de de- en montage afdeling wordt de auto voorbereid op het herstel, en wordt het noodzakelijke demontagewerk verricht. De auto wordt vervolgens voorbereid voor verdere reparatie.

Plaatwerkerij

De auto wordt daarna in de richtafdeling gecontroleerd op afwijkingen in de carrosserie. Eventuele afwijkingen kunnen wij met onze meet- en richtapparatuur herstellen, zoals de fabriek voorschrijft. Waar nodig worden beschadigde onderdelen vervangen door nieuwe, originele onderdelen. Ook uitdeuk werk wordt nu uitgevoerd.

Voorbewerking

Na het plaatwerken gaat deze naar de afdeling voorbewerking waar het plaatwerk wordt ge√ęgaliseerd en voorzien van de grondlagen. Hierna volgt infrarood-droging, zodat alle lagen volledig uitgehard zijn in korte tijd. Dan wordt de auto nageschuurd. Tenslotte wordt de auto gereinigd, ontvet en afgeplakt en gaat naar de spuitcabine.

Kleurmakerij

Voor het spuiten word de juiste kleur bepaald en een staal gespoten ter controle. De kleur word eventueel nog bijgetint zodat de spuiter uw auto weer geheel in orde kan brengen.

Spuiterij

In de spuitcabine wordt de auto met speciale folie afgeplakt en nogmaals gereinigd. Hierna word uw auto gespoten, waarbij de kleur en blanke lak op uw auto worden aangebracht. Na een droogtijd van 30-45 minuten is de auto gereed om weer te worden opgebouwd op onze montageafdeling.

Eindmontage en controle

Op onze montageafdeling wordt de auto opgebouwd en schoongemaakt en voor de laatste keer gecontroleerd. Hierbij word ook de verlichting gecontroleerd en indien nodig de auto uitgelijnd. Tenslotte wassen we uw auto zodat u weer over een goed herstelde en schone auto kunt beschikken.

Uw “nieuwe” auto staat klaar om opgehaald te worden.